American Socks: Το brand που απέδειξε πως όταν νέοι άνθρωποι δημιουργούν ελεύθερα, κάτι πολύ όμορφο μπορεί να συμβεί!

Η American Socks, είναι ένα street wear brand με old school αισθητική, που ιδρύθηκε το 2013 στην Βαρκελώνη από τα αδέρφια Wojtek και Olek Burek. Πέρα από την σχεδίαση και την παραγωγή premium καλτσών, τα τελευταία χρόνια έχει πειραματιστεί με την δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ, όπως και προστατευτικών μασκών στην εποχή της πανδημίας που διανύουμε.

 

 Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά για τους ιδρυτές της American Socks, καθώς έχουν επιλέξει να κρατούν χαμηλό προφίλ κι επικοινωνούν το brand τους ως μία μεγάλη ομάδα οραματιστών με κοινές προσλαμβάνουσες, μπορούμε να συλλέξουμε πολλές πληροφορίες για το υπόβαθρο του σήματος από τα προϊόντα αυτά καθαυτά.

Το δυνατό χαρτί της εταιρείας είναι πως όλες οι κάλτσες κατασκευάζονται από eco friendly βαμβάκι και βαφή, συμβαδίζοντας έτσι με τις επιτακτικές ανάγκες της εποχής για μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από χημικές διαδικασίες και βλαβερά υλικά.

Είναι σχεδιασμένες για αντοχή κι έντονη δραστηριότητα στην καθημερινή τους χρήση προσφέροντας αρκετά εξειδικευμένα χαρακτηριστικά όπως:

1) έξτρα ανθεκτική ελαστική σύνθεση για να παραμένουν στο ύψος που θέλετε

2) ύφασμα με αντιβακτηριδιακή δράση που αποτρέπει την δυσωδία, παρέχοντας άνεση

3) υλικά που αναπνέουν κι επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα

4) κλείσιμο στα δάχτυλα χωρίς ραφές

5) μαλακή στήριξη στο πέλμα για άνετο βήμα

6) ενίσχυση στην φτέρνα

 

 

 Φυσικά, όλα αυτά τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά δεν αφαιρούν σε τίποτα από την μοναδική αισθητική που φέρουν οι κάλτσες της American Socks. Στο σχεδιαστικό κομμάτι υπάρχουν ξεκάθαρες επιρροές από την urban – skate κουλτούρα της δεκαετίας του ‘70. Έντονα χρώματα, πρωτότυπα μοτίβα, σχέδια με έντονες καμπύλες αλλά και γεωμετρίες, έρχονται να συνθέσουν τις πιο πρωτότυπες κάλτσες, που θα απογειώσουν όχι μόνο το στυλ σας, αλλά και την διάθεση σας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι covid 19 προστατευτικές μάσκες της εταιρείας, που διαθέτουν ελαφριά σύνθεση με tnt φίλτρα, έτσι ώστε να παραμένετε προστατευμένοι χωρίς όμως να προκαλείται δυσχέρεια από την πολύωρη χρήση!

 

 

 Πέρα όμως από την σχεδιαστική και τεχνική εφευρετικότητα της American Socks, αυτό που την έχει εδραιώσει ως ένα επιτυχημένο brand στον τόσο ανταγωνιστικό χώρο του casual – street wear, είναι οι άνθρωποι που πλέον την συνθέτουν. Και σε αυτό το σημείο ακριβώς συναντάμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

 

Ένα τεράστιο κράμα από μουσικούς, μπάντες, skaters και αθλητές πάσης φύσεως, φωτογράφους, video makers κοκ… Ανθρώπους που έχουν κοινή αισθητική και φιλοσοφία και δεν προωθούν το brand με μιντιακό και στημένο τρόπο. Προτείνουν, σχεδιάζουν και δημιουργούν! Κάθε συλλογή αποτελεί μία αποτύπωση νέων εμπειριών από νέους ανθρώπους!

 

 

Ίσως αυτό να είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας της American Socks. Μακριά από κάθε συμπαγή εταιρική δομή, η συνάντηση νέων ανθρώπων με καλλιτεχνικές ανησυχίες, που φέρουν όραμα και αγάπη για κάτι τόσο απλό, όπως οι κάλτσες…..

 

wearhouse team