Maison Margiela x Eastpak: Όταν η αμερικάνικη τεχνογνωσία συναντά την γαλλική αποδόμηση!

Η Eastpak, το brand που μετέτρεψε τα σακίδια πλάτης από μαθητική αναγκαιότητα σε αναπόσπαστο κομμάτι κάθε fashion-casual outfit, ένωσε τις δυνάμεις του με τον οίκο Maison Margiela, για το λανσάρισμα μίας συλλογής τσαντών , η οποία φέρει χαρακτηριστικά πρωτοποριακά τόσο σχεδιαστικά όσο και κατασκευαστικά.

 

 

Η συλλογή έχει βασιστεί στα θρυλικά μοντέλα σακιδίων της Eastpak, όπως το Padded Pak’r  Backpack, τα οποία αναδιαμορφώθηκαν κι εμπλουτίστηκαν με την μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση του οίκου Margiela, η οποία χτίστηκε πάνω στην αποδόμηση, όχι μόνο των γραμμών αλλά και των ίδιων των υλικών. Το κύριο χαρακτηριστικό, το οποίο ανέδειξε και καθιέρωσε τον Martin Margiela ως έναν από τους κορυφαίους avant gardists της γενιάς του, είναι ο τρόπος που χειριζόταν τα υφάσματα του.

 

 

Επηρεασμένος από Βέλγους σχεδιαστές και Ιάπωνες avant gardists  (όπως ο Rei Kawakubo της  Comme De Garcons), o Martin Margiela δημιούργησε τον ομώνυμο οίκο του το 1988 στο Παρίσι, αφού πρώτα εργάστηκε τόσο ως freelance σχεδιαστής στο Μιλάνο όσο κι ως βοηθός του Jean - Paul Gaultier .

 

 

 

Με τους New York Times να χαρακτηρίζουν τα fashion shows του «περισσότερο καλλιτεχνικά δρώμενα και λιγότερο πασαρέλες», ο «αόρατος άνδρας της μόδας», όπως τον είχαν βαφτίσει τα media λόγω της απέχθειας που είχε για φωτογραφίες, συνεντεύξεις κι οποιοδήποτε είδος προσωπικής προβολής, κατάφερε να δημιουργήσει έναν κολοσσό , επειδή τόλμησε να κάνει αυτό που κανένας δεν είχε σκεφτεί ποτέ: Να δει τα πράγματα διαφορετικά. Να φέρει το πάνω – κάτω και το μέσα- έξω. Να δείξει τις ραφές των ρούχων κι όχι να τις κρύψει!

 

Αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που βλέπουμε έκδηλο – και στο συγκεκριμένο συλλεκτικό collab. Όλες οι τσάντες είναι reversible, από τα backpacks μέχρι και τις τσάντες μέσης.

 

 

Σχεδιασμένα με πολύ προσοχή ώστε η χρήση και των δύο επιφανειών να εναλλάσσεται χωρίς να μπορεί να γίνει αντιληπτό ποια είναι η εσωτερική και ποια η εξωτερική, όλα τα προϊόντα της συνεργασίας Maison Margiela x Eastpak είναι εδώ για να φέρουν έναν αέρα γαλλικής, avant garde αποδόμησης στο casual στυλ σας!

                                                                                                                                     

                                                                                                                                     wearhouse team