Προστάτευσε το περιβάλλον από τα πλαστικά μπουκάλια με μπουκάλια της Glacial Bottle

 

 

 

Η αποστολή μας είναι να μειώσουμε την χρήση του πλαστικού και να σώσουμε τους ωκεανούς!
 

Μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή.

 

 

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στους ωκεανούς με την χρήση του πλαστικού είναι γνωστά και απασχολούν τόσο αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και οργανώσεις όπως WWF [δείτε την επίσημη σελίδα στον σύνδεσμο εδώ] και η Greenpeace [Επίσημος ιστότοπος εδώ] και απλούς πολίτες που έχουν συνειδητοποιήσει το τεράστιο αυτό οικολογικό πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί στις θάλασσες αφού το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς μέσω της φυσικής διαδικασίας απορροών αλλά και από την αλόγιστη χρήση των πλαστικών κατά την διάρκεια επίσκεψης των ανθρώπων στις ακτές.

 

 

Μόλυνση θαλασσών από πλαστικά

 

 

 

Τα πλαστικά απειλούν άμεσα το περιβάλλον και τις ζωές μας.

 

 

 

Μια από τις πολυάριθμες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την χρήση του πλαστικού στην καθημερινότητά μας και την απόρριψη αυτών στις θάλασσες έδειξε ότι αυτές οι συνήθειες απειλούν άμεσα το περιβάλλον. Οι αριθμοί που αποτυπώνουν τη ρύπανση χτυπούν κόκκινο συναγερμό και η απεξάρτησή μας από το πλαστικό είναι μονόδρομος. Περισσότερο από 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά. Τα προϊόντα τα οποία καλύπτονται από την καινούρια νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν το 70% των συνολικών θαλάσσιων απορριμμάτων. Εξαιτίας του αργού ρυθμού αποσύνθεσης, το πλαστικό συσσωρεύεται σε θάλασσες, ωκεανούς και παραλίες. Τα πλαστικά υπολείμματα εντοπίζονται σε είδη, όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι φώκιες, οι φάλαινες, αλλά και στα πουλιά, αλλά επίσης σε ψάρια και οστρακοειδή και ως εκ τούτου στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.


Η εικόνα της πλαστικής ρύπανσης στην Ελλάδα είναι απογοητευτική. Σύμφωνα με την Greenpeace, καθημερινά στην Ελλάδα σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ. Κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες (πριν την εφαρμογή του περιβαλλοντικού τέλους), 2 δισ. πλαστικά μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά και 300 εκατ. πλαστικά ποτήρια του καφέ. Στην Ελλάδα καταναλώνονται εκτός σπιτιού κάθε χρόνο 315.000 σάκοι καφέ, που σημαίνει 1,2 δισ. καφέδες. Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, το 60% αφορά κρύο καφέ, από το οποίο το 50% είναι takeaway. Επομένως, χρησιμοποιούνται 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης για καφέ ετησίως (σύμφωνα με στοιχεία μετρήσεων και εκτιμήσεων της Greenpeace με βάση διαθέσιμα στοιχεία της αγοράς μετρήσεις), ενώ περίπου 40 τόνοι πλαστικού καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον κάθε μέρα!

 

 

 

 

Μοντελοποίησαν την ρύπανση από πλαστικά στη μεσόγειο.

 

 

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου AMAre και με επικεφαλής την ερευνήτρια CMCC Svitlana Liubartseva εντόπισε τη μεταφορά και την τύχη των πλαστικών θαλάσσιων αποβλήτων στη Μεσόγειο με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε αυτό το βασικό ζήτημα.
Ένα σύνολο περισσότερων από 10 δισεκατομμυρίων εικονικών σωματιδίων έχει εντοπιστεί με σκοπό την κατανόηση, τη μεταφορά και την τύχη των πλαστικών θαλάσσιων αποβλήτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των τριών περιβαλλοντικών τμημάτων της: την επιφάνεια, τις ακτές και τον πυθμένα της θάλασσας. Ανθρωπογενείς πηγές, όπως παράκτιες πόλεις, ποτάμια και ναυτιλιακές λωρίδες λαμβάνονται υπόψη.

 

 

Μοντελοποίησαν την ρύπανση από πλαστικά στη μεσόγειο

 

 

Η τεχνική Monte Carlo έχει αναπτυχθεί για να υπολογίσει τη μέθοδο διάλυσης των πλοίων που βρίσκονται στο τέλος της διάρκειας ζωής τους απευθείας στην ακτή (beaching), καθώς και την καθίζηση των πλαστικών.
Το μοντέλο υψηλής ανάλυσης της θαλάσσιας υπηρεσίας Copernicus στη Μεσόγειο Θάλασσα δείχνει την κίνηση των πλαστικών αποβλήτων κατά τη διάρκεια του 2013-2017 και η εικόνα είναι κάτι παραπάνω από αποθαρρυντική για όλη τη Μεσόγειο!
Δείτε όλο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

 

 

Η μόνη λύση στην πλαστική ρύπανση είναι ο περιορισμός των πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης. Οι προτάσεις που σήμερα παρουσιάζει η βιομηχανία πλαστικού, όπως η καύση, το χαρτί και η χημική ανακύκλωση έχουν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οδηγούν σε «πλαστικό αδιέξοδο», υποστηρίζει η Greenpeace.

 

Με όλες αυτές τις έρευνες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί και παρουσιάζουν το μεγάλο πρόβλημα και τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον αλλά και η υγεία των ανθρώπων πολλές είναι οι εταιρείες που έχουν προσανατολιστεί προς την χρήση οικολογικών υλικών τόσο για την κατασκευή νέων προϊόντων αλλά και την τυποποίηση των υπαρχόντων.


Μια από αυτές είναι η Glacial Bottle. Η Glacial κατασκευάζει επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Στον σύνδεσμο εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα της ετιαρειάς που είναι διαθέσιμα στο eshop του Wearhouse.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως μέταλλα όπως ανοξείδωτος χάλυβας και χαλκός.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία κάθε χρόνο ένας πολίτης παράγει κατά μέσο όρο 400 κιλά πλαστικά που είναι κατά κύριο λόγο πλαστικά και υλικά μιας χρήσης. Μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και να δείξουμε ένα καινούργιο τρόπο κατανάλωσης και αλλάζοντας τα πλαστικά και τα αναλώσιμα μιας χρήσης σε μια πιο βιώσιμη και εναλλακτική λύση.

 

 

Glacial Bottle - Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια τροφίμων

 

 

Μπορούμε να κάνουμε μαζί αυτή την αλλαγή!

 


Κάθε λεπτό αγοράζονται ένα εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια σε όλο τον κόσμο. Και κάθε χρόνο παράγονται εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι μπουκαλιών, κιβωτίων και άλλων πλαστικών υλικών που χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά - και στη συνέχεια πετάγονται.

 

 

 

 

 

Όλοι μας καθημερινά αγοράζουμε τουλάχιστον ένα μπουκαλάκι δροσερού νερού. Ξεδιψάμε αλλά ποτέ δεν νοιαστήκαμε για το που καταλήγει αυτό το πλαστικό μπουκάλι και τι επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον που ζούμε. Η πρόταση της Glacial Bottle είναι η χρήση μπουκαλιών από ανοξείδωτο ατσάλι κατάλληλο για την αποθήκευση τροφίμων. Έχουν έγκριση από τον FDA για την χρήση τους σε τρόφιμα.

 

 

 

 

Τον Ιούνιο του 2018 η GLACIAL υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το WWF. Για κάθε φιάλη που πωλείται δωρίζει € 1 στο WWF αφού μαζί, έχουν κοινή αποστολή να μειώσουν την κατανάλωση πλαστικών και να σώσουν τους ωκεανούς. 

 

 

Glacial bottle and WWF - Save the planet

 

 

Τα πλεονεκτήματα όμως της χρήσης ενός μπουκαλιού της Glasial δεν σταματούν εκεί. Τα μπουκάλια αυτά είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούν είτε το κρύο είτε το ζεστό ρόφημά για πολλές πολλές ώρες.

 

Διατηρείται ζεστό για 12 ώρες: Ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία, τα ποτά σας διατηρούνται ζεστά για 12 ώρες.

Διατηρείται κρύο για 24 ώρες: Λόγω της μόνωσης κενού, το ρόφημα διατηρείται επίσης κρύο για έως και 24 ώρες.

Χωρίς τοξικά συστατικά και ελεύθερο από BPA: Όλα τα μπουκάλια μας είναι χωρίς BPA, είναι μη τοξικά και ασφαλή από επικίνδυνα υλικά.

Εγγύηση ικανοποίησης 100 ημερών: Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το μπουκάλι, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός 100 ημερών - χωρίς ερωτήσεις.

Εγκρίθηκε το FDA & LFGB: Όλα τα μπουκάλια είναι εγκεκριμένα από την FDA & LFGB και είναι ασφαλή για να διατηρούνται όλα τα προϊόντα, από νερό έως παιδικά τρόφιμα.

Όχι πια πλαστικά: Για κάθε μπουκάλι που πωλείται, μειώνουμε μερικά από τα μπουκάλια μιας χρήσης από το να καταλήγουν στη φύση.

 

 

 

 

Ελάτε μαζί μας και χιλιάδες άλλοι στο ταξίδι μας για να μειώσετε αυτά τα πλαστικά απορρίμματα.

 

 

wearhouse team.