Eastpak Backpack με εγγύηση 30 χρόνια

 

 

Η ιστορία της Eastpak ξεκινά το 1952 στην Βοστόνη όταν με την επωνυμία Eastern Canvas Products κατασκευάζει για τον αμερικάνικο στρατό σακίδια και τσάντες αποσκευών (duffel).

 

 

eastpak-army-backpack-1100x500px

 

 

 

Η ίδρυση της Eastpak

 

 

 

 Κοντά στο 1970 παρατηρείται ότι τα σακίδια του στρατού χρησιμοποιούνται από τους φοιτητές των κολεγίων και των πανεπιστημίων για να μεταφέρουν τα βιβλία τους και τις σημειώσεις τους. Τα σακίδια μπορούν άνετα να χωρέσουν τα βιβλία των φοιτητών και να τα φορέσουν στην πλάτη τους για εύκολη μεταφορά. Η εταιρεία διαπιστώνει ότι πρέπει να σχεδιάσει και να παράγει ένα τέτοιο σακίδιο και γίνεται πραγματικότητα όπου το 1976 ο Mark Goldman ιδρύει την Eastpak.

 

 

eastpak-establish-history-1100x500px

 

 

 

Τα μόνα backpack με 30 χρόνια εγγύηση

 

 

Η πορεία της Εastpak εντυπωσιακή και ξεχωριστή ταυτόχρονα στην σχεδίαση και κατασκευή σακιδίων πλάτης (Backpack). Αντισυμβατική με την τάση της εποχής, θέλει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να σπάσει τα όρια, όπου το 1981 παράγει backpack σε φανταχτερά χρώματα. Σε συνεργασία με τον Norman Jacobs θέλει να κάνει την νούμερο ένα εταιρεία κατασκευής backpack στην ανατολική ακτή.

 

 

an-eastpak-is-for-life-30-years-guarantee

 

 

To 1983, αφού έχει κατακτήσει το στόχο της στην ανατολική ακτή της Αμερικής, η Eastpak εξαπλώνεται στην δυτική Αμερική και την Ασία. Ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία, σίγουρη για την ποιότητα των υλικών αλλά και την κατασκευή,  αποφασίζει να παρέχει εφόρου ζωής εγγύηση στα προϊόντα της κάτω από το moto “an Eastpak is for life”. Σήμερα παρέχει 30 χρόνια εγγύηση για κάθε σακίδιο πλάτης.

 

 

 

H Eastpak στην Ευρώπη

 

 

 

To 1985 η Eastpak τολμά για μια φορά ακόμα. Είναι η πρώτη εταιρεία που τυπώνει στα προϊόντα της σχέδια, είτε έγχρωμα είτε μονόχρωμα και σε συνεργασία με την Kostia Belkin εξαπλώνεται στην Ευρώπη. Η διάδοση του brand στηρίζεται στην μεταφορά των βιβλίων μέσα στα σακίδια και όχι στα χέρια.

Όπως ήταν αναμενόμενο γνωρίζει πολύ μεγάλη απήχηση από το ευρωπαϊκό κοινό και σταδιακά με «στρατηγικό» σχεδιασμό των διαφημιστικών της ενεργειών υιοθετείται από το City Life Style. 

 

 

 

Οι συνεργασίες της Eastpak με Fashion Designers και Artists

 

 

 

2003

Στις αρχές του 21ου αιώνα η Eastpak συνεργάζεται με τον Henk Schiffmacher, έναν διάσημο tatoo artist και έναν expert στο body decoration. Τα σχέδια εμπνευσμένα από τα tattoo διακοσμούν τα backpack και δίνουν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή αισθητική.

 

collaboration-01-hendrik-bags-eastpak-wearhouse-blog-1

 

2005........2017

Μετά από αυτή την συνεργασία ακολούθησαν πάρα πολλές συνεργασίες διάσημους σχεδιαστές μόδας (fashion designer). Διάσημα ονόματα σχεδιαστών όπως Raf Simons, Kris Van Assche, Jean Paul Gaultier, Quinze&Milan, A.P.C. και πολλοί ακόμα  υπογράφουν δημιουργίες που κατασκευάζει η eastpak που με την σειρά της διαθέτει στο κοινό της.

 

collaboration-02-walter-van-beirendonck-wearhouse-news-blog

2018

Η τελευταία της συνεργασία είναι εμπνευσμένη από τον Andy Warhol. Ο Warhol συχνά φωτογραφιζόταν φορώντας το Padded Pak’r. Έτσι για να τιμήσει εκείνον αποφάσισε να ετοιμάσει ένα μαύρο δερμάτινο backpack. Το μοντέλο αυτό εντάσσεται στο γενικότερο project “Eastpak x Andy Warhol”.

 

collaboration-2018-andy-warhol-bags-eastpak-wearhouse-blog-420x200px

 

 

Το pop-art κάνει μια ισχυρή δήλωση με τη συλλογή Andy Warhol x Eastpak®. Μοιράζοντας το όραμα για αυθεντικότητα, δημιουργικότητα και μοναδικότητα, αποδίδει φόρο τιμής στο θρυλικό καλλιτέχνη, έναν ενθουσιώδη fan του brand, επαναφέροντας το δικό του αγαπημένο Eastpak - την κλασική μαύρη δερμάτινη Padded Pak’r® - όπως επίσης και άλλα, εμπνευσμένα από pop-art, prints, τα οποία είναι βασισμένα στα έργα της ζωής του. Μέσα από μοναδικό σχεδιασμό και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, η κληρονομιά του ζει ακόμα.

 

Στο δερμάτινο Padded Pak’r backpack, τοποθετήθηκε το λείου φωτογραφικό spaypaint print. Παράλληλα έχουν διατηρηθεί όλα τα χαρακτηριστικά των backpak της eastpak. Επενδεδυμένοι ιμάντες ώμου για πιο άνετη αίσθηση και μείωση της πίεσης, θήκη για laptop εσωτερικά διάστασης 13,3 ινστών, και ο ανθεκτικός σκελετός για την καλύτερη στήριξη και ομοιόμορφη κατανομή του σακιδίου στην πλάτη. Με αυτούς τους συνδυασμούς η Eastpak κατάφερε να κατασκευάσει ένα στυλάτο σακίδιο προσφέροντας όμως και την απαραίτητη άνεση.

 

 

 

Γρήγορη ανασκόπηση των Backpack της Eastpak

 

 

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω αυτό που ξεχωρίζει τα backpak της Eastpak από άλλα αντίστοιχα brands είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματώσει.

 

  • Καλυμμένα φερμουάρ: Σε κάθε backpack τα φερμουάρ είναι καλυμμένα με «πτερύγια» κατασκευασμένα με το ίδιο υλικό του σακιδίου. Έτσι αφενός αποφεύγεται η άμεση πρόσβαση στο φερμουάρ και αφετέρου προστατεύεται το ίδιο από διάφορους εξωτερικούς κινδύνους. Υπάρχει η δυνατότητα να ασφαλίσουμε τo φερμουάρ με λουκέτο ώστε να προστατέψουμε ευαίσθητα προσωπικά αντικείμενα που μεταφέρουμε μαζί μας.
  • Επικάλυψη ιμάντων: Οι ιμάντες του σακιδίου πλάτης είναι καλυμμένοι με ειδικό υλικό που διασφαλίζει την σταθερότητα της θέσης του πάνω στους ώμους.
  • Κλασικό design: Ο κλασικός και minimal σχεδιασμός καθιστούν κάθε σακίδιο της Eastpak ιδανικό για καθημερινή χρήση.
  • Ευρύχωρες θήκες: Εσωτερικά δεν υπάρχουν πολλές θήκες αλλά μία μεγάλη που θα ικανοποιήσει κάθε απαίτηση.
  • 30 χρόνια Εγγύηση: Αυτή η εγγύηση αντικατοπτρίζει την σιγουριά της Eastpak για τα προϊόντα της.

 

 

 

Υλικά και χρώματα

 

 

Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των backpack είναι το πολυαμίδιο. Το πολυαμίδιο είναι ένα χημικό πολυμερές ιδιαίτερα ανθεκτικό και σκληρό. Η συρραφή του και ο τρόπος κατασκευής του διασφαλίζουν την σταθερή δομή του σακιδίου με το πέρασμα του χρόνου.

Επιπροσθέτως το υλικό αυτό εμφανίζει μεγάλη αντίσταση στο νερό. Έχει διαπιστωθεί ότι σε συνθήκες βροχής, τα πράγματα που είναι αποθηκευμένα στο εσωτερικό του σακιδίου παραμένουν στεγνά.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από χρώματα στα Eastpak Padded Pak’R backpack. Τα κλασικά μοντέλα τα συναντάμε σε πάνω από 30 χρώματα και όταν πρόκειται για συνεργασίες με fashion designers οι συνδυασμοί πολλαπλασιάζονται. Animal prints, classics solid colors, floral patterns, camouflage designs γεμίζουν την παλέτα των χρωματικών επιλογών.

 

 

 

eastpak-ilika-kai-xromata-wearhouse-news-blog-1

 

 

 

Λειτουργικότητα των Eastpak backpack

 

 

Όλα τα σακίδια πλάτης της eastpak διαθέτουν δύο θήκες-«διαμερίσματα». Το κύριο μεγάλο διαμέρισμα που μπορεί να χωρέσει και έναν φορητό υπολογιστή (η μέγιστη διάσταση του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 13,3 ίντσες), και το δεύτερο σε σχήμα πορτοφολιού που είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος. Σε όλα τα φερμουάρ έχουν προστεθεί κορδόνια για τον εύκολο χειρισμό τους. Η eastpak επέλεξε να κρατήσει την απλότητα στα σακίδιά της γιατί πιστεύει ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ένα μικρό αντικείμενο σε backpack με πολλές θήκες.

 

 

eastpak-padded-pakr-compartments-wearhouse-blog-1

 

 

Η άποψη του wearhouse.gr

 

 

Το σακίδιο πλάτης Pak'R Padpacked της Eastpak είναι ιδανικό για σχεδόν κάθε χρήση. Είναι ιδανικό για backpackers, γυμναστές, φοιτητές ή για οποιονδήποτε  που επιθυμεί ένα σακίδιο με casual στυλ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις γρήγορες αποδράσεις και σε χαλαρές δαικοπές.

Σίγουρο πλεονέκτημα είναι η εγγύση της εταιρείας για τα προϊόντα της και φυσικά για όλα της τα backpack αφού είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες.