Το δυναμικό comeback της Diadora

Θυμάμαι, είχα παπούτσια ποδοσφαίρου από τη Diadora όταν ήμουν νέος. Γιατί; Γιατί τότε ήταν από τις ελάχιστες εταιρείες, για να μην πω η μοναδική, που είχε διαφορετικό χρώμα στα ποδοσφαιρικά παπούτσια πέρα του μαύρου. Εκεί την περίοδο τα παπούτσια για τις προπονήσεις ήταν μάυρα ή στην καλύτερη περίπτωση συνδυασμός μαύρου με λευκό.

 

diadora-football-shoes-old-vintage-wearhouse

 

 

Τώρα φαίνεται ότι η εταιρεία κάνει ένα δυνατό comeback. Βλέπουμε προϊόντα πιο μοντέρνα και προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα που προστάζουν οι επιταγές της μόδας, σε κάθε περιοδικό μόδας και σε αρκετές διαφημίσεις.


Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της εταιρείας, η προσθήκη πολλών και έντονων χρωμάτων, παραμένει στα νέα μοντέλα. Δείτε παρακάτω μερικά από τα «χρωματιστά» παπούτσια που αναζητήσαμε και βρήκαμε στο επίσημο site της Diadora.

 

 

diadora-sneakers-collection-01

 

Επιλέξαμε αυτά και σκόπιμα δεν συμπεριλάβαμε κανένα sneaker σε λευκό χρώμα παρόλο που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, λόγω του ότι έχουμε όλοι μας λευκά sneakes.

 

 

 

Ιστορικά στοιχεία της Diadora

 

 

Η Diadora είναι μια ιταλική εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων που κατασκευάζει αθλητικά υποδήματα και ενδύματα. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το τένις, το running, η ποδηλασία ακόμη και το ράγκμπι. Σήμερα η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κύρια παραγωγή της επικεντρώνεται γύρω από αθλητικές δραστηριότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητα, τη μόδα και το στυλ.

 

 

Δυναμικό comeback

 

 

Η Diadora έβαλε στο επίκεντρο μεγάλων προωθητικών ενεργειών, την κληρονομιά της σε premium sneakers. Κύριες ενέργειες περιλαμβάνουν το influencer marketing. Μέσα από αυτές τις κακτικές είδαμε την Tina Leung και η Linda Tol να φορούν πρϊόντα diadora κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι και το Μιλάνο. Όμως η εταιρεία δεν σταμάτησε εκεί. Πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με την MSGM.

 

diadora-msgm-corporation-02

 

 

Επίσης για την διαφημιστικής της καμπάνια της σεζόν του 2017, η εταιρεία αξιοποίησε στο έπακρο βρετανικά αστέρια των μέσων κοινωνικής δκτύωσης, όπως τον Charlie Barker και το μοντέλο Luke Storey.

Η Diadora όμως δεν μένει χωρίς την «σφραγίδα» της Kardashian. Η τελευταία το 2015 φωτογράφισε την κόρης της με ένα ζευγάρι παπούτσια diadora όπου προκάλεσε πανικό ανεβάζοντας την φωτογραφία στα social media.

 

 

Sneakers της Diadora με χρώματα των Transformers

 

 

Πρόσφατα παρουσίασε sneaker συλλογή με χρώματα εμπνευσμένα από τους Transfomerms. Τα χρώματα των χαρακτήρων της Hasbro, Optimus Prime, Megatron, Bumblebee και Soundwave «ντύνουν» τα sneakers της Diadora και παρουσιάζονται διαφορετικές συλλογές για τα μοντέλα N.9000s, S.8000 και Aeon. Το επάνω μέρος κάθε παπουτσιού είναι κατασκευασμένο από έναν δυνδυασμό ιταλικού δέρματος, ανάγλυφου και λείου suede, ανακλαστικές λεπτομέρειες 3M και υλικό nubuck. Μαζί με το παπούτσι η εταιρεία προσφέρει και την αντίστοιχη φιγούρα σχεδιασμένη από τον Les Schettkoe.

 

diadora-transformers-sneaker-collection-03

 

Στην Ελλάδα δεν έχουν κυκλοφορήσει αυτά τα «συλλεκτικά» προϊόντα και δεν έχουμε προς το παρόν καμία ενημέρωση για το αν θα έρθουν. Το μόνο σίγουρο είναι η Diadora έχει κάνει δυναμικό comeback και οι συλλογές της είναι όμορφες και δυνατές. Δείτε την συλλογή diadora του wearhouse.gr εδώ.