Τα 3+1 πιο άνετα sneakers της συλλογής του Wearhouse.gr

Τα sneakers παπούτσια έχουν μπει στον κόσμο του casual και του streetwear πολύ καιρό τώρα και δεν αποτελούν μέρος των αθλητικών εμφανίσεων μόνο. Αυτές οι προσαρμογές είναι γνωστές αρκετά χρόνια τώρα, αφού, όπως γνωρίζουμε, κάποια Sneakers έγιναν διάσημα επειδή αγαπήθηκαν και ενσωματώθηκαν σε άλλο είδους κοινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το adidas campus που αγαπήθηκε πολύ περισσότερο από το χώρο του street style και του skateboarding. Δείτε την ιστορία του διάσημου sneaker που αναρτήσαμε στο blog του wearhouse.

 

 

street-style-mens-fashion-sneakers-01-f

 

 

Παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι τα sneakers ήταν μια πολύ απλή επιλογή για να τα φορέσεις για την έξοδό σου. Επίσης υπήρχε η άποψη ότι δεν μπορείς να το συνδυάσεις με υφασμάτινο παντελόνι, αναφέρομαι στους άνδρες κυρίως, ή με φούστες ή φορέματα για τα γυναικεία σύνολα. Αυτά όμως πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Τα παπούτσια sneakers έχουν αλλάξει σχεδόν ολοκληρωτικά. Η σχεδίασή τους έγινε πιο εντυπωσιακή, πιο όμορφη και σε κάποιες περιπτώσεις πιο ιδιαίτερη. Όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν σύμφωνα με τις «απαιτήσεις» των φανατικών της κατηγορίας.

 

 

wearhouse-blog-post-sneakers-combination-01

 

wearhouse-blog-post-sneakers-combination-women-01

 

 

Μια από τις απαιτήσεις που υπήρξε για τα sneakers παπούτσια ήταν η άνεση. Τα sneakers είναι εντυπωσιακά και συνδυάζονται εύκολα με πληθώρα ρούχων και αξεσουάρ. Η ανησυχία όμως ήταν τι γίνεται με την άνεση. Όλοι μας θέλουμε παπούτσια που να μην κουράζουν τα πόδια μας. Δηλαδή θέλουμε να το παπούτσι μας να είναι και άνετο και στιλάτο.

 

 

Έτσι λοιπόν οι κατασκευάστριες εταιρείες ακούγοντας τις ανάγκες των πελατών τους, προχώρησαν στην επανασχεδίαση και στην υιοθέτηση τεχνολογιών από τον κόσμο των Sports και των προπονήσεων.
Αυτή η διαδικασία αποτελείται από μια μακροχρόνια πορεία και μέσα από πολλές προσαρμογές και αλλαγές διατίθενται τα τελικά προϊόντα στο καταναλωτικό κοινό. Όπως είναι αναμενόμενο κάποιες από αυτές τις αλλαγές είναι λιγότερο φανερές και κάποιες περισσότερο στο ανθρώπινο μάτι. Οι βελτιώσεις που προσαρμόζονται σε κάθε μοντέλο έχουν στόχο την άνεση και το πιο ανάλαφρο πάτημα. Η απορρόφηση κραδασμών, θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τον κόσμο των αθλητικών δραστηριοτήτων, δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει και τον κόσμο της μόδας. Έχουν αναπτυχθεί πολλές τεχνολογίες για το συγκεκριμένο ζήτημα και πολλές από αυτές τα καταφέρνουν εξαίσια. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν προστεθεί στα sneakers που κάνουν το περπάτημα άνετο και ξεκούραστο.

 

 

Παρακάτω παρουσιάζονται αγαπημένα sneakers παπούτσια που εσωτερικά κρύβουν τεχνολογίες για άνεση και ευελιξία.

 

 

  1. Adidas campus
    Μας έχει απασχολήσει αρκετά αυτό το παπούτσι. Από τα αγαπημένα sneakers της συλλογής Adidas και γι’ αυτό αφιερώσαμε ένα blog post για να καταγράψουμε την ιστορία του. Τα περισσότερα sneakers ήταν ογκώδη και δεν εμφάνιζαν ευλυγισία. Ωστόσο, το «Campus» είναι ιδανικά σχεδιασμένο για πολύ καλή εφαρμογή παρά τον ογκώδη σχεδιασμό του ενώ παράλληλα είναι αρκετά ελαφρύ. Τα στοιχεία του streetwear παραμένουν με την κόψιμο να είναι κάτω από τον αστράγαλο.


    adidas-originals-campus-man-woman-wearhouse-blog-post-01

    Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι επιλεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν άνεση.
    ​- Η Adidas στην κατασκευή του Campus ενσωμάτωσε πάτους τεχνολογίας Ortholite για σωστή διαπνοή του ποδιού και αποφυγή εφίδρωσης. Ένα σημαντικό ζήτημα που επιλύνεται με τους πάτους ortholite είναι η αποφυγή κακοσμίας λόγω ανάπτυξης βακτηρίων.
    - Η στήριξη του πέλματος επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση επεξεργασμένου καουτσούκ ενώ στο κάτω μέρος το μοτίβο «ψαροκόκκαλο» εγγυάται την πρόσφυση σε κάθε είδους επιφάνειας.
    - Στο εσωτερικό το κυριαρχεί το συνθετικό δέρμα που επιτρέπει την διαπνοή αλλά εμποδίζει τις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας λόγω εξωτερικών παραγόντων.


     
  2. Adidas EQT support ADV Primeknit
    Η Adidas ερχόμενη αντιμέτωπη με την κακή οικονομική της κατάσταση την δεκαετία του ’80, αποφάσισε κάτι τολμηρό προσπαθώντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι προτάθηκε το μοντέλο EQT. Σε αυτό κυριαρχούν χαρακτηριστικά με γνώμονα την απόδοση στην απορρόφηση κραδασμών, την άνεση και την στήριξη του ποδιού. Οι γραμμές της εταιρείες γύρω από αυτό το μοντέλο ήταν απλές και οι βασικές. Παράλληλα όμως δεν ήθελε να χάσει τον sneakers χαρακτήρα.

    adidas-EQT-Support-ADV-Primeknit-Black-White-comfortable-sneakers-01-f

    - Έτσι προσάρμοσε στην εξωτερική σόλα ως υλικό το καουτσούκ που βελτιώνει την ανθεκτικότητα και την πρόσφυση ενώ διατηρεί το bulk χαρακτήρα των sneakers.
    - Φυσικά κι εδώ στο εσωτερικό του συναντάμε πάτο Ortholite για σωστή διαπνοή και πρόσθετη στήριξη.
    - Η διαφορά ύψους φτέρνας-δακτύλων είναι ιδανική για άνετο περπάτημα που υποστηρίζει την στάση του σώματος κατά το περπάτημα.


     
  3. Vans Old Skool
    Τα λόγια για αυτά τα sneakers είναι περιττά. Αναγνωρίσιμο skateboard sneakers που έχει διαχρονική αξία και έχει κατακλείσει τον κόσμο του streetwear. Το πρώτο μοντέλο που δημιούργησε ήταν αρκετά βαρύ. Ο λόγος ήταν η ανθεκτικότητα στην συνεχή καταπόνηση στο δρόμο κάνοντας skateboard. Αργότερα η εταιρεία βελτίωσε κατά πολύ το μοντέλο και οδηγήθηκε σε ένα sneaker με Pro χαρακτηριστικά.

    vans-old-skool-comfortable-skateboard-sneakers-wearhouse-blog-post-f

    - Το νέο μοντέλο διαθέτει πιο ανθεκτικό καμβά αλλά ταυτόχρονα πιο ελαφρύ, καλύτερη υποστήριξη του ποδιού με τεχνολογία UltraCush HD και υψηλότερο επίπεδο απόσβεσης κραδασμών.
    - Η σόλα του παπουτσιού Vans τύπου Waffle έχει κατασκευαστεί  από καουτσούκ κατάλληλης επεξεργασίας με στόχο την καλύτερη πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια και την μεγαλύτερη άνεση σε κάθε βήμα.

     
     
  4. Diadora N9000
    H Diadora, κατ’ εξοχήν εταιρεία αθλητικών ειδών, κάνει δυνατό comeback τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εταιρείας είναι οι πολλές συνεργασίες για το n9000, πολλές από τις οποίες ήταν αποκλειστικές ευρωπαϊκές και αρκετές άλλες που κυκλοφόρησαν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει δικές της τεχνολογίες που ενσωματώνει σε κάθε της μοντέλο.

    diadora-sneaker-n-9000-premium-comfortable-shoe-01-f

    - Συνδυάζει φυσικό και επεξεργασμένο δέρμα στο επάνω μέρος για την συγκράτηση του ποδιού.
    - Στο επάνω μέρος υπάρχουν οπές για την σωστή διαπνοή.
    - Εσωτερικά στον πάτο συναντάμε φυσικό δέρμα που εμποδίζει την εφίδρωση.
    - Στην σόλα του παπουτσιού συναντάμε δύο κύριες τεχνολογίες.
    - Εσωτερικά έχει τοποθετηθεί ένα στρώμα συνθετικού υλικού EVA που απορροφά το σύνολο των κραδασμών ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την κίνηση του ποδιού και την στάση του σώματος.
    - Η εξωτερική επιφάνεια της σόλας έχει καλυφθεί με επεξεργασμένο καουτσούκ για να παρέχει ανθεκτικότητα και καλύτερη πρόσφυση

 

 

 

Τα προτεινόμενα sneakers επιλέχθηκαν από την ομάδα του wearhouse.gr σύμφωνα με τις απόψεις και τις κρητικές των επισκεπτών μας στο φυσικό κατάστημα.

 

 

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι τα sneakers της Diadora δεν υπόσχονται τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτά που προσφέρουν. Μια σίγουρη λύση για ποιοτικά και μοδάτα sneakers. Για την adidas δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι το στιλ των παπουτσιών της adidas είναι πιο sport.