Η Blue & Yellow συλλογή της Wrangler Jean. Back to the '90s

Η ιστορία της Wrangler πάει πολλά χρόνια πίσω, το 1897, όταν ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την ιδέα, C.C. Hudson, φεύγει από τον τόπο καταγωγής του το Williamson στο Τένεση και μετακομίζει στο Greensboro, στην νότια Καρολίνα όπου εργάζεται σε βιομηχανία για μόλις 25 cent την ημέρα. Λίγα χρόνια μετά η εταιρεία κλείνει και ο Hudson αγοράζει κάποιες από τις μηχανές της. Έτσι δημιουργεί μαζί με τον αδερφό του την εταιρεία Hudson που κατασκευάζει φόρμες εργασίας. Το 1919 η ανάπτυξη της εταιρείας είναι μεγάλη όπου μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις και μετονομάζεται σε “Blue Bell”.

 

 

1940-1950-wrangler-archive-workpants-blue-bell-wearhouse-blog-post-1100x500px

 

 

 

Brand name: Wrangler

 

 

Το 1943 η Blue Bell αποκτά την εταιρεία Casey Jones και μετά την συγχώνευση η εταιρεία χρησιμοποιεί το ως brand name το Wrangler. Τα jean παντελόνια που σχεδιάζονται από διάσημους ράφτες των Rodeo κατακλύζουν την Αμερική.

 

 

H wrangler στην Ευρώπη

 

 

Το 1962 η εταιρεία ανοίγει κατάστημα στο Βέλγιο και έτσι η Wrangler εισάγεται στην Ευρώπη.

 

 

Η Wrangler επίσημος χορηγός του Dale WEarhhardt

 

 

Σταθμός στην διάδοση και την γνωστοποίηση της επωνυμίας ήταν η χορηγία της Wrangler στον επαγγελματία οδηγό Dale Earnhardt και του μυθικού Blue-and-Yellow «Wrangler Jean Machine».

 

 

blue-and-yellow-Wrangler-Jean-Machine-1-f-1100x500px-wearhouse-blog-post

 

 

Κατά την διάρκεια αυτών των αγώνων οι οπαδοί τύπωναν αυτοκόλλητα με κίτρινο χρώμα και τα κολλούσαν στο πίσω ή/και στο μπροστινό μέρος των μπουφάν και των jean που φορούσαν. Σε αυτό ακριβώς έχει τις ρίζες της η συλλογή Blue & Yellow.

 

 

Μια βουτιά στο παρελθόν

 

 

Ακριβώς στη δεκαετία του '80 και του '90, κατά την οποία η νεανική ενέργεια και τα τολμηρά λογότυπα συνδυάζονται μαζί για να επιτύχουν μια έξοχη δροσερή διάθεση.

 

Στη συλλογή Blue & Yellow για την σεζόν Spring Summer 2018, η Wrangler δηλώνει το δικό της μήνυμα επηρεασμένη από τους ενεργητικούς και αισθητικούς κώδικες, εισάγονται νέα φαρδιά μπλοκ χρώματος και το μεγάλο γράμμα "W".  Το oversized “W” εμφανίζεται στα ανδρικά ρούχα αλλά και στα γυναικεία ρούχα της Wrangler, στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος που τα καθιστά ιδιαίτερα και μοναδικά.

 

 

Wrangler-Blue-and-Yellow-collection-spring-summer-2018-1100x650px

 

 

Η γλώσσα της Wrangler για το SS18 είναι τολμηρή, νεαρή, νοσταλγική, αλλά διασκεδαστική.

 

 

Wrangler-Blue-and-Yellow-collection-spring-summer-2018-1100x650px-man-woman

 

 

Wrangler-Blue-and-Yellow-collection-spring-summer-2018-1100x650px-man-woman-collage

 

 

 

Για την Collection Blue & Yellow στη σεζόν Spring Summer 2018 η εταιρεία δημιούργησε μπλουζάκια, πουκάμισα, σακάκια και jean για όλους εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος.