«Εσύ αποφασίζεις πού πάνε τα λεφτά σου. Ένας καλύτερος κόσμος ξεκινάει από την τσέπη σου»

 

Η secrid είναι μια Ολλανδική εταιρεία που κατασκευάζει «έξυπνα» πορτοφόλια και θήκες καρτών. Το moto της εταιρείας είναι απλό και αντικατοπτρίζει την καθημερινότητά μας

«Εσύ αποφασίζεις πού πάνε τα λεφτά σου. Ένας καλύτερος κόσμος ξεκινάει από την τσέπη σου.»

 

 

Το δημιουργικό ταξίδι της Secrid

 

 

Η ενασχόληση με το χώρο του σχεδίου στο χώρο της μόδας, προέτρεψε τους ιδιοκτήτες της εταιρείας να σκεφτούν κάτι πρωτοποριακό, μοντέρνο, εύχρηστο, όμορφο και λειτουργικό.

 

 

cardprotector-secrid-wearhouse-blog-post

 

 

Η ιδέα για ένα πορτοφόλι – card protector δεν άργησε να δημιουργήσει το πρώτο πορτοφόλι. Εμπνευσμένοι από την εντατική χρήση καρτών τράπεζας σχεδίασαν τον πρώτο card protector.
«Τα πρώτα 13.000 πορτοφόλια δημιουργήθηκαν στο τραπέζι της κουζίνας μας, μαζί με φίλους και συγγενείς το 2009. Όταν δημιουργήσαμε αυτό το brand, ένα όνειρό μας έγινε πραγματικότητα». Ως σύντροφοι και συνεργάτες, οι ιδιοκτήτες της secrid ζούνε και δουλεύουν μαζί εδώ και 25 χρόνια. Η εμπειρία τους στο χώρο της σχεδίασης ειδών μόδας και προϊόντων αντανακλάται σαφέστατα στο brand της Secrid: καινοτόμα αξεσουάρ για καθημερινή χρήση.

 

 

 

secrid-card-protector-mini-portofolia-wearhouse_gr-blog-1100x650px

 

 

Η ομάδα μεγάλωσε με το πέρασμα των χρόνων και ως σήμερα προστέθηκαν τα παιδιά τους και περισσότεροι από 90 συναδέλφους. Η εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Ολλανδία, σε ένα όμορφο κτίριο ενός παλιού εργοστασίου. Το αίσθημα που εισπράττει ο επισκέπτης των εγκαταστάσεων είναι ότι όλοι τους νιώθουν σαν μια μεγάλη οικογένεια.

 

 

 

Η ομάδα της Secrid

 

 

 

secrid-card-protector-design-mini-portofolia-wearhouse-blog-post-01

 

 

Η φιλοσοφία της secrid μεταφράζεται και σε έμψυχο δυναμικό. Μιλώντας με τους CEO της εταιρείας για την ομάδα τους μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι. 

 

 

secrid-card-protector-design-mini-portofolia-wearhouse-blog-post-03

 

 

Μας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 27 χρόνια. "Η ομάδα τους κατακλύζεται από νιάτα και ενέργεια. Διαλέγουμε τους συναδέλφους μας περισσότερο με βάση το χαρακτήρα τους παρά το βιογραφικό τους, και αυτό είναι κάτι που το θεωρούμε θεμελιώδη αρχή για την οικοδόμηση μιας ομάδας."

 

 

 

secrid-card-protector-design-mini-portofolia-wearhouse-blog-post-05

 

 

secrid-card-protector-design-mini-portofolia-wearhouse-blog-post-04

 

 

 

Τα μοντέλα της Secrid

 

 

 

secrid-card-protector-models-wearhouse-blog

 

 

[1]. Cardprotector
Ο πυρήνας της συλλογής μας και το πιο minimal πορτοφόλι μας. Το αλουμίνιο προστατεύει τις κάρτες σας από λύγισμα, σπάσιμο καθώς και από την ηλεκτρονική υποκλοπή.
Χωρητικότητα: 4 ανάγλυφες ή 6 απλές κάρτες
Μέγεθος: 63 x 102 x 8 χλστ.

 

[2]. Moneyband
Η μικρότερη λύση από άποψη μεγέθους για χαρτονομίσματα, κάρτες και αποδείξεις. Η κατασκευή του είναι από πολύχρωμο ελαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ η λεπτομέρεια από καουτσούκ στο εσωτερικό κρατά τα πάντα στη θέση τους.
Χωρητικότητα: Επιπλέον κάρτες, χαρτονομίσματα, επαγγελματικές κάρτες, αποδείξεις, ενώνει δύο
Cardprotectors: Μέγεθος: 25 χλστ. (ύψος)

 

[3]. Cardslide
Ένα πορτοφόλι που αποτελείται από ένα Cardprotector και ένα Slide, τα οποία συγκρατεί ένα Moneyband. Το Slide παρέχει τον επιπλέον χώρο για τη μεταφορά επαγγελματικών καρτών, χαρτονομισμάτων ή άλλων μικρών αντικειμένων.
Χωρητικότητα: Cardprotector (4-6 κάρτες), 2 επιπλέον κάρτες, χαρτονομίσματα, επαγγελματικές κάρτες,
αποδείξεις, μικρά προσωπικά αντικείμενα (π.χ. κλειδί)
Μέγεθος: 68 x 103 x 19 χλστ.

 

[4]. Miniwallet
Το σήμα κατατεθέν της εταιρείας μας αλλά και το πιο πολυχρηστικό. Το miniwallet είναι σε compact και απροσδόκητα μεγάλο μέγεθος όσον αφορά τη χωρητικότητα. Με μεγάλη ποικιλία σε στυλ και χρώματα, χωράει σε κάθε τσέπη.
Χωρητικότητα: Cardprotector (4-6 κάρτες), 4 επιπλέον κάρτες, χαρτονομίσματα, επαγγελματικές κάρτες, αποδείξεις
Μέγεθος: 65 x 102 x 21 χλστ.

 

[5]. Slimwallet
Μπορείς να μεταφέρεις περισσότερα σε ακόμα λεπτότερο μέγεθος. Το δέρμα του Slimwallet έχει μεγάλο κόψιμο, ενώ παράλληλα διατηρεί τη λεπτή σιλουέτα του. Έτσι χωράει εύκολα στη μπροστινή θήκη του σακακιού.
Χωρητικότητα: Cardprotector (4-6 κάρτες), 6 επιπλέον κάρτες, χαρτονομίσματα, επαγγελματικές κάρτες, αποδείξεις
Μέγεθος: 68 x 102 x 16 χλστ.

 

[6]. Twinwallet
Με δύο Cardprotectors για διπλάσια χωρητικότητα, το Twinwallet έχει χωρητικότητα έως 16 κάρτες, χαρτονομίσματα και αποδείξεις, αλλά παραμένει σε μέγεθος compact.
Χωρητικότητα: 2 Cardprotectors (8-12 κάρτες), 4 επιπλέον κάρτες, χαρτονομίσματα, επαγγελματικές κάρτες, αποδείξεις
Μέγεθος: 70 x 102 x 25 χλστ.

 

 

 

Ευρεσιτεχνίες της Secrid

 

 

Η πιο πρόσφατη εφεύρεσή μας είναι ένα σύστημα ANTIBLOCKING το οποίο αποτρέπει τον βραχίονα εκτίναξης από το να σπάσει υπό ακραίες πιέσεις. Αυτό το σύστημα ενεργοποιείται όταν, για παράδειγμα, εισάγονται πάρα πολλές κάρτες στο Cardprotector. Από το 2016, όλα τα Cardprotectors εξοπλίζονται με αυτό το σύστημα. 
Η εφεύρεση λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: Μόλις ο βραχίονας εκτίναξης υπόκειται σε υπερβολική πίεση, αυτόματα ελευθερώνεται και ενεργοποιείται ένας δευτερεύων βραχίονας, ο οποίος σπρώχνει μερικές από τις κάρτες έξω κατά 6 χλστ. με πολλαπλάσια δύναμη. Όταν ο μοχλός πατηθεί ξανά και γυρίσει στην αρχική του θέση, ο μηχανισμός θα λειτουργήσει κανονικά.

 

 

 

secrid-card-protector-antiblocking-system-wearhouse-blog-1100x750px

 

 

 

Το αυθεντικό Secrid

 

 

 

Η επιτυχία μας εμπνέει και άλλους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν απομιμήσεις. Αυτό προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές, οι οποίοι στέλνουν τις χαλασμένες απομιμήσεις τους για αντικατάσταση από τη Secrid. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, φροντίσαμε τα αυθεντικά πορτοφόλια Secrid να μπορούν να αναγνωρίζονται με έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό. Από το 2015, αυτός ο αριθμός χαράζεται στο εσωτερικό κάθε Cardprotector.

 

 

secrid-card-protector-the-authentic-number-register

 

 

"Kάθε πορτοφόλι secrid είναι μοναδικό."

 

Σε κάθε προϊόν Secrid δίνουμε έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό, τον οποίο χαράζουμε στο εσωτερικό του Cardprotector. Αυτός ο κωδικός αντιπροσωπεύει το προσωπικό ιστορικό κάθε πορτοφολιού: πότε και πού κατασκευάστηκε, ποιος το συναρμολόγησε, ποιος το έλεγξε και σε ποιο μέρος του κόσμου πραγματοποιήθηκε η πώληση.

 

Μόλις ο νέος ιδιοκτήτης αποφασίσει να δηλώσει το πορτοφόλι του στο register.secrid.com, ο κωδικός συνδέεται και με τον χρήστη του. Η δήλωση του προϊόντος παρέχει απόδειξη γνησιότητας και ένα τρίτο έτος εγγύησης.

 

 

 

 

Προστασία RFID

 

 

Η τελευταία γενιά τραπεζικών καρτών, ταξιδιωτικών καρτών και ταυτοτήτων είναι εξοπλισμένες με τσιπ και κεραίες RFID (αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων) για την ενεργοποίηση ασύρματης επικοινωνίας. Πρόκειται για μια πρακτική τεχνολογία, η οποία όμως συνοδεύεται από κινδύνους, καθώς μπορεί κάποιος από απόσταση να σαρώσει μια κάρτα RFID και να κλέψει τα στοιχεία σας. Έτσι, τα προσωπικά σας δεδομένα και τα χρήματά σας είναι πιθανό να κλαπούν χωρίς καν να το αντιληφθείτε. Ωστόσο, όταν αυτές οι κάρτες είναι μέσα στο Cardprotector, δεν υπάρχει δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και οι κάρτες είναι πλήρως προστατευμένες. Εάν οι κάρτες γλιστρήσουν προς τα έξω έστω και κατά 30 χλστ., το ασύρματο σήμα τους είναι ναι μεν αδύναμο, αλλά αρκεί για επικοινωνία σε μικρή απόσταση. Έτσι η ιδιωτική σας ζωή παραμένει ασφαλής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

secrid-card-protector-rfid-wallet

 

 

 

Υλικά υψηλής ποιότητας

 

 

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του κάθε προϊόντος είναι ίσως τα πιο ποιοτικά της αγοράς. Η θήκες καρτών κατασκευάζονται από αλουμίνιο όπου η διαδικασία ξεκινάει με τα μηχανήματα ακριβείας που κόβουν, χαράζουν και λειαίνουν αλλά οι λεπτομέρειες τελειοποιούνται στο χέρι.

 

 

secrid-card-protector-materials-handmade

 

 

secrid-card-protector-materials-handmade-01-1100x650px

 

 

Τα δέρματα που χρησιμοποιούνται είναι ευρωπαϊκής προέλευσης και η εταιρεία μας εξηγεί τους λόγους αυτής της επιλογής.

 

«Έχουμε επιλέξει να παράγουμε τα δέρματα των πορτοφολιών μας αποκλειστικά στην Ευρώπη: στη Γερμανία, στην Ιταλία και κυρίως στην Ολλανδία. Με αυτόν τον τρόπο βεβαιωνόμαστε για την εξαιρετική ποιότητα δέρματος και την κατεργασία υπό καλές συνθήκες εργασίας καθώς και με σεβασμό στο περιβάλλον. Τα δέρματα που χρησιμοποιούμε είναι από ευρωπαϊκό δέρμα με φυσικό κόκκο (μη αποψιλωμένο) και βαμμένα με ανιλίνη. Η επεξεργασία δημιουργεί μια μεγάλη ποικιλία ως προς την εμφάνιση και την αίσθηση.»

 

 

secrid-card-protector-leather-cutting

 

 

 

Κοινωνικές επιχειρήσεις

 

 

Η Verkaart Development Team(Ομάδα Ανάπτυξης Verkaart, VDT) είναι ένας ιδιωτικός φιλανθρωπικός οργανισμός. Ένα από τα προγράμματά της έχει αναλάβει τη στέγαση και μόρφωση 2.000 ορφανών κοριτσιών στην Κένυα. Αυτό το σπουδαίο έργο χρειάζεται υποστήριξη από εταιρείες της Δύσης. Ο σεφ μας, Ρόμπιν Όφμαν πέρασε τρεις μήνες στις κουζίνες του λυκείου Kwale Girls School, για να ενισχύσει και να εκπαιδεύσει το προσωπικό. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα ή να κάνετε μια δωρεά, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.vdt.nl.

Με αφορμή τα κοινωνικά εγχειρήματα του Leiden, του Delft και του Harleem κάθε μέρα, σχεδόν 100 άτομα με ειδικές ανάγκες συναρμολογούν τα προϊόντα μας με ενθουσιασμό και ακρίβεια.

 

 

secrid-Verkaart-Development-Team-coorporation-kenya-02

 

 

secrid-Verkaart-Development-Team-coorporation-kenya-01