Οι τεχνολογίες της Diadora στα sneakers;;

 

 

 

ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ DIADORA ΣΤΑ SNEAKERS ΤΗΣ;;

 

 

Η Diadora δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχουμε αναφέρει στο blog μας με άρθρο για το δυναμικό come back της εταιρείας τα τελευταία 3 χρόνια. Η δυναμική προώθηση των προϊόντων της σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί κατάφεραν να κερδίσουν, επάξια θα λέγαμε, μια θέση στις βιτρίνες των καταστημάτων και φυσικά στις προσωπικές μας συλλογές.

 

 

Η εταιρεία έχει να παρουσιάσει πολλά και εντυπωσιακά σχέδια με όμορφα, φωτεινά χρώματα και κάποια αυτά είναι ιδιαίτερα εγωκεντρικά. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1948 στην Ιταλία από τον Marcello Danieli και είναι ακόμα και τώρα ο μοναδικός ιταλικός κατασκευαστής που παράγει τα προϊόντα του στην Ιταλία.

 

 

Προϊόντα Diadora

 


Πεδίο δραστηριότητας δεν είναι μόνο τα fashion παπούτσια, τα αθλητικά ή τα ποδοσφαιρικά με τα οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή. Η εταιρεία ειδικεύεται και στον εξοπλισμό ασφαλείας με στόχο την ενίσχυση της προστασίας και της άνεσης των εργαζομένων. Νέες γραμμές, νέα σχέδια, νέα υλικά για ρούχα και παπούτσια. 

 

 

 

diadora-utility-1100x650px

 

Οι τεχνολογίες αυτές όμως δεν εφαρμόζονται μόνο στον εξοπλισμό εργασίας δηλαδή στα παπούτσια και στα ρούχα. Οι σημαντικότερες τεχνολογικά εξελιγμένες εφευρέσεις της diadora ενσωματώνονται στα αθλητικά παπούτσια της και στα fashion μοντέλα αρχίζοντας από τα sneakers.

 

 

Οι καινοτομίες της Diadora και οι συνεργασίες της στο χώρο του Accident Prevention designed

 

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά την κάθε καινοτομία της diadora για τα παπούτσια.


SympaTex: Μεμβράνη αδιαβροχοποίησης, φιλική προς το περιβάλλον με απόδοση που αγγίζει το 100% έναντι στην βροχή και τον άνεμο. Παράλληλα επιτρέπει την διαπνοή προς τα έξω.

 

 

diadora-utility-insole-layers

 

 

Net Breathing System: Η τεχνολογία αναπτύχθηκε με στόχο την απομάκρυνση και διαφυγή του ιδρώτα ενώ παράλληλα να κρατάει το πόδι στεγνό από εξωτερική υγρασία. Ο ιδρώτας περνάει μέσα από ένα 3D Spacer όπου μια ειδική μεμβράνη αδιάβροχη και διαπνέον οδηγεί τον ιδρώτα εξωτερικά του παπουτσιού. Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Geox. Ως τεχνολογία φαίνεται και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο εμπλέκονται διάφορα στρώματα και αντίστοιχες τεχνολογίες. Τα κύρια στρώματα είναι το δίκτυο από συνθετικές ίνες που είναι εξαιρετικά ελαφριές και μια μεμβράνη που επιτρέπει την απαγωγή του αέρα για την σωστή διαπνοή του ποδιού.

 

 

NET-Breathing-System-diadora-1100x500px

 

 

Diadora Blushield SS18: Το moto της εταιρείας σε αυτή την τεχνολογία είναι «Find your balance». Κατά την δική μας άποψη είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

 

 

blushield-diadora-1100x500px.jpg

 

 

Η τεχνολογία blushield στηρίζεται στην μηδενική καταπόνηση του ποδιού αλλά και του σώματος. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο στρώμα πολλαπλών κώνων που προσφέρουν ισορροπία και αντιδραστικότητα.

Έτσι τα νέα παπούτσια προσφέρουν ισορροπία, υποστηρίζοντας παράλληλα το πόδι σε κάθε στάδιο του βηματισμού. Η εταιρεία, συνυπολογίζοντας όμως τους διαφορετικούς τύπους πρηνισμού και το βάρος των αθλητών δημιούργησε τρεις κατηγορίες αυτής της τεχνολογίας. Έτσι λοιπόν έχουμε την Blushield Elite, την Blushield και την Blushield Fly

 

 

blushield-diadora-2

 

Οι τεχνολογίες αυτές ενσωματώθηκαν και στα sneakers παπούτσια της diadora όπως το REBOUND ACE, το N9000 και το AMARO.

 

 

rebound-ace-diadora-blushield-technology-mple-1100x500px

 

rebound-ace-diadora-blushield-technology-purple-2-1100x500px

 

 

afew-store-sneaker-diadora-n9000-amaro-black-red-1100x500px

 

 

Ενδιάμεση σόλα τεχνολογίας Eva: Πρόκειται για ένα υλικό εξαιρετικά ελαφρύ και άνετο, κατασκευασμένο από πολυμερισμό του αιθυλοβινυλοεστέρα. Το υλικό αυτό τοποθετείται ανάμεσα στην εξωτερική και εσωτερική σόλα για την καλύτερη απορρόφηση και την απόσβεση των κραδασμών. Πρόκειται για μια τεχνολογία που έχει υιοθετήσει η diadora αλλά δεν έχει αναπτύξει η ίδια. Την ενσωματώνει σε όλα της τα μοντέλα όπως Titan II και το Game L Low.