The Classics Vans

Τα παπούτσια Vans όλοι μας τα γνωρίζουμε. Μεγαλώσαμε με αυτά, κάναμε τις πρώτες μας διαδρομές ως BMX rider στα στενά και στις γειτονιές μας. Ήταν κάποιο από τα μοντέλα της εταιρείας που το συνδυάζαμε με ένα t-shirt και ένα jean και κατεβαίναμε στην πλατεία με τα skates.


Γι’ αυτό και όλα τα παπούτσια της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1966 στην νότια Καλιφόρνια έχουν συνδεθεί και όχι άδικα με το skateboard και το BMX riding.

 

 

the classic skatboard vans sneakers

 

 

 

 

The Old Skool Vans

 

 

To Old Skool σχεδιάστηκε το 1977 και είναι το πρώτο παπούτσι για skate. Το αρχικό όνομα του παπουτσιού ήταν style #36 και το χαρακτηριστικό γνώρισμα του παπουτσιού είναι η ρίγα που το διακοσμεί. Ο δημιουργός του λεγόταν Paul Van Doren και σχεδίασε την ρίγα με αφηρημένη μορφή.

Η γραμμή αυτή είναι πλέον αναγνωρίσιμη ως #Sidestripe από όλους και όχι μόνο από τους Vans lovers. Το old skool έρχεται σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς που μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα για online παραγγελία στο ηλεκτρονικό κατάστημα wearhouse.gr. Το κλασικό vans style #36 σε μαύρο με λευκή sidestripe [VANS SNEAKER OLD SKOOL - ΜΑΥΡΟ (VD3HY28)], σε μπλε και μαύρο με λευκή γραμμή [VANS SNEAKER OLD SKOOL - ΜΠΛΕ (VD3HNVY)], σε ολόμαυρο [VANS SNEAKER OLD SKOOL - TOTAL BLACK (VD3HBKA)] και το «θηλυκό» μοντέλο σε ροζ με την λευκή sidestripe [VANS SNEAKER UA OLD SKOOL - ΡΟΖ (VA38G1QKF)].

 

 

old skool black blue wearhouse collection

 

 

old skool black white

 

 

old skool black white vans men

 

 

womens Shoes sneakers Vans Old Skool VA38G1QKF

 

 

 

The Authentic Vans

 

 

Το γνωστό σε όλους μας authentic όταν σχεδιάστηκε από τον Paul Van Doren είχε το κωδικό όνομα style #44. Για μια ακόμα φορά στην ιστορία της Vans βλέπουμε ότι κάποιο από τα μοντέλα της έγινε διάσημο με βάση την προτίμηση των skateboarders. Το sneaker αυτό προσφέρει λόγω της κατασκευής του την αντοχή αλλά και το streetstyle που επιθυμεί και επιδιώκει ο κόσμος του skateboarding.

 

 

the authentic all vans sneakers wearhouse collection

 

 

Το wearhouse.gr εξασφάλισε και έχει στην συλλογή του το authentic σε έξι διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Διαθέσιμα για online παραγγελία είναι το ουδέτερο σε γκρι με τον κωδικό VJRAPBQ [VANS SNEAKER AUTHENTIC (VJRAPBQ)], το διαχρονικό μαύρο με την λευκή σόλα με κωδικό VEE3BLK [VANS SNEAKER AUTHENTIC (VEE3BLK)], το εντυπωσιακό μπορντό με κωδικό [VANS SNEAKER AUTHENTIC (VQER5U8)], το ολόλευκο VANS SNEAKER AUTHENTIC [VEE3W00] και στο σιέλ με λευκή σόλα και μαύρη λεπτομέρεια στο τελείωμα της σόλας με κωδικό VA38EMQ6K  [VANS SNEAKER UA AUTHENTIC (VA38EMQ6K)]. Αφήσαμε τελευταίο το ολόμαυρο μοντέλο authentic. Ανθεκτικό καραβόπανο, μεταλλικούς κρίκους και την χαρακτηριστική μαύρη σόλα VANS SNEAKER AUTHENTIC (VEE3BKA).

 

 

the authentic black wearhouse collection

 

 

 

The Slip-On

 

 

Το slip-on γεννήθηκε το 1977 στην νότια Καλιφόρνια με το κωδικό όνομα style #98. Έγινε διάσημο μέσα από την ταινία Fast Times At Redgemont High όταν ο πρωταγωνιστής της Sean Penn το φόρεσε σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Ο σχεδιαστής μου Paul Van Doren δεν ήταν skater αλλά σχεδίασε ένα παπούτσι που έγινε το αγαπημένο των skaters, των BMX ridedrs αλλά και για πολλά Fashion icons. Ο καμβάς που με τον οποίο φτιάχνεται είναι ιδανικός για αυτό που ήταν γνωστή η Vans, δηλαδή για το customization.

 

 

slip on vans wearhouse collection

 

 

 

The SK8-HI

 

 

Το SK8-HI είναι η εξέλιξη των παπουτσιών που παρουσιάστηκαν κατά την δεκαετία του ΄70 στον κόσμο του skateboarding. Το SK8-HI κληρονόμησε όλα τα χαρακτηριστικά των προκατόχων του και σε αυτό έγιναν σηματνικές αισθητικές αλλά και λειτουργικές βελτιώσεις. Το SK8-HI προστατεύει τον αστράγαλο και τα πόδια των skaters και των BMX riders από τα χτυπήματα και τις πτώσεις. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα ήταν η υποστήριξη που παρέχει. Το ψηλό κόψιμο του sneaker συγκρατεί σταθερό το πόδι χωρίς να αφήνει περιθώρια για τραυματισμούς. Και σε αυτή την αλλαγή και προσέγγιση η Vans ήταν η πρώτη που τόλμησε και έφερε ένα ακόμα διαφορετικό μοντέλο.

 

 

sk8-hi yellow vans wearhouse collection

 

 

the sk8-hi vans sneaker

 

 

 

The Era

 

 

Το μοντέλο Vans Era προέκυψε κατά την αναζήτηση ενός επόμενου sneaker που θα προκαλούσε αίσθηση στους skateboarders. Μέσα από αυτή την προσπάθεια σχεδιάστηκε το Vans #95, γνωστό σε εμάς ως Vans Era. Το μοντέλο είναι διαφορετικό από το authentic σε μερικά εμφανή σημεία. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι ότι σχεδιάστηκε έχοντας ως πρότυπο το skateboarding. Ο Tony Alva και ο Stacy Peralta σχεδίασαν το νέο μοντέλο της Vans. Φανερά επηρεασμένοι από το skateboard πρόσθεσαν κολάρο στο παπούτσι για την προστασία και την άνεση στο ύψος του αστράγαλου. Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι περισσότεροι και πιο εντυπωσιακοί!

 

 

vans era 59 vintage red va38fsqkj

 

 

Τα μοντέλα αυτά αντιπροσωπεύουν τα πιο θρυλικά street culture παπούτσια. Κλασικά και διαχρονικά μας συνοδεύουν ακόμα σε όλες μας τις street style fashion επιλογές μας!