Alpha Industries | Από τον αμερικάνικο στρατό στα σαλόνια της μόδας

 

 

 

Τις τελευταίες σεζόν έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία κορυφαία στην κατηγορία της τόσο για την ποιοτική και επαγγελματική δουλειά της όσο και για τα πανέμορφα και αποτελεσματικά στο κρύο και την βροχή μπουφάν. Ο λόγος για την alpha industries. Μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία και πολλές συνεργασίες.

 

 

1958 | DOBBS INDUSTRIES FOUNDED

 

 

Η DOBBS Industries ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιουργήθηκε στην ιστορία της Alpha industries. Οι ιδρυτές τηςμ Samuel Gelber και ο Robert Lane είχαν συνεργαστεί για αρκετά χρόνια πριν από τη δημιουργία της. Ο Gelber ήταν ο λογιστής των άλλων επιχειρήσεων του Lane. Ο Lane θαύμαζε τις οικονομικές και οργανωτικές δεξιότητες του Gelber. Μαζί ξεκίνησαν την Dobbs Industries τον Ιούνιο του 1957. Αρχικά μίσθωσαν αποθήκη και μηχανήματα στο Knoxville και στην συνέχεια προσέλαβαν εξειδικευμένους χειριστές και εργάτες.

 

Η αρχική δουλειά της Dobbs Industries ήταν ως υπεργολάβος σε πολλά συμβόλαια του Υπουργείου Άμυνας, με τα οποία έπρεπε να παραδώσουν τα MA-1 FLIGHT JACKETS, τα N-2B PARKAS και αδιάβροχα για το στρατό. Το 1958, η Dobbs τιμήθηκε με το πρώτο της δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και υπέγραψε το κυβερνητικό συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για την κατασκευή αδιάβροχων του στρατού και σύντομα ακολούθησαν συμβάσεις για αδιάβροχη επένδυση στα jacket και τις κουκούλες της Air Force. Η εταιρεία αναπτύχθηκε γρήγορα και άρχισε να μισθώνει μεγαλύτερο χώρο από την εταιρεία Levi Strauss στο κέντρο του Knoxville.

 

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 1959, ο Lane αντιμετώπισε προβλήματα με την κυβέρνηση, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας της Dobbs Industries από την εκτέλεση συμβάσεων. Ο Gelber ήταν πολύ απογοητευμένος από τον συνεργάτη του και αποφάσισε να σπάσει τους δεσμούς μαζί του για να ξεκινήσει τη δική του εταιρία ενδυμάτων, η Alpha Industries, Inc.

 

 

 

 

 

1959 | ALPHA INDUSTRIES INCORPORATED

 

 

Στις 17 Οκτωβρίου 1959 ο Samuel Gelber ιδρύει την Alpha Industries στο Knoxville. Στο νέο του ξεκίνημα βοήθησε ο Herman Wynn, ένας επιχειρηματίας του Knoxville που διέθετε μεγάλη εμπειρία σε συμβόλαια και συμφωνίες με την κυβέρνηση.

 

 

 

 

Το Δεκέμβριο του 1959 η Alpha Industries κερδίζει το πρώτο της βραβείο για την κατασκευή του Air Force parka N-3B και του Navy Shirt για το αμερικάνικο ναυτικό.

 

 

 

 

 

1961 | JOHN NIETHAMMER JOINS ALPHA

 

 

 

Το Φεβρουάριο του 1961 ο John Niethammer αναλαμβάνει τον ποιοτικό έλεγχο της εταιρείας ο οποίος συνεργάζεται με το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Στόχος του είναι να συμβάλει καθοριστικά στην παραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη της εταιρείας.

 

Οι προσπάθειες του Niethammer και όλης της επιχείρησης απέδωσαν καρπούς. Η εταιρεία κερδίζει συνεχώς διακρίσεις και τίτλους για τα περισσότερα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των MA-1 flight jacket και του N-2B Parka. Η εταιρεία είχε θέσει τις βάσεις ώστε να γίνει ο κύριος κατασκευαστής αυτών των iconic military jackets στα επόμενα χρόνια.

 

 

 

1965 | TΗΕ M-65 FIELD JACKET

 

 

 

To 1965 η Alpha Industries αναλαμβάνει την κατασκευή του M-65 field coat. Η εταιρεία καινοτομεί στην κατασκευή του η οποία εξασφαλίζει το 25ετές συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας. Έτσι η Alpha θα παράγει κάθε χρόνο το M-65 Field Jacket για τα επόμενα 25 χρόνια.

 

 

 

 

 

1970 | Η ALPHA INDUSTRIES ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

 

 

 

Παρόλο που η Alpha Industries λάμβανε τακτικά συμβάσεις από το Υπουργείο Άμυνας, υπήρχαν συχνά μικρές χρονικές περιόδους μεταξύ του τέλους μιας σύμβασης και της έναρξης της επόμενης όπου η παραγωγική διαδικασία ήταν σε αναστολή. Αντί να απολύσει τους υπαλλήλους της κατά τη διάρκεια αυτών των «διακοπών», όπως οι άλλες εταιρείες, ο ιδρυτής της Alpha, Samuel Gelber, αποφάσισε να κρατήσει τις γραμμές παραγωγής σε λειτουργία με την παραγωγή μικρών ποσοτήτων από τα ίδια στρατιωτικά σακάκια Alpha που έκανε για την κυβέρνηση και προσπάθησε να ασχοληθεί με το λιανικό εμπόριο.

 

Για να διαχειριστεί τις εμπορικές πωλήσεις ο Gelber ιδρύει δύο ακόμα εταιρείες, την Concord industries και την Intercon Apparel. Παράλληλα σκέφτεται την παγκόσμια αγορά.

 

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, τα εμπορικά σακάκια της Alpha ήταν ακριβώς τα ίδια με εκείνα που παράγονται για τους στρατιωτικούς. Ο Gelber αγόρασε τα ίδια υφάσματα και διακοσμητικά, έτσι ώστε όλα τα μπουφάν να πληρούν τα ίδια πρότυπα υψηλής ποιότητας που αναμένονται από τους στρατιωτικούς. Η μόνη αλλαγή που έγινε ήταν η προσθήκη νέων χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων του μαύρου και του navy, για τα MA-1 και L-2B FLIGHT JACKETS. Για να βοηθήσει το τμήμα συσκευασίας να διακρίνει γρήγορα τα κατά τα άλλα πανομοιότυπα σακάκια, Η Alpha άρχισε να προσθέτει τρεις παράλληλες γραμμές στις εμπορικές ετικέτες. Αυτή η μικρή προσθήκη θα γινόταν αργότερα η ταυτότητα της μάρκας Alpha.

 

 

 

1973 | SAMUEL GELBER ΙΔΡΥΕΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

 

Ο Samuel Gelber προχωρά στη δημιουργία δύο νέων εταιρειών, της Summit Apparel και της Benton Manufacturing, για να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις του Υπουργείου Άμυνας για πιο εξειδικευμένα κομμάτια ένδυσης. Βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στην Summit και στην Benton ως υπεργολάβοι, η Alpha Industries αρχίζει να παράγει μια μεγάλη ποικιλία νέων ειδών, συμπεριλαμβανομένων παντελόνι και κουκούλες για άντρες και γυναικεία σακάκια και αδιάβροχα.

 

 

 

 

 

1976 | Η ALPHA ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ NAVY’S EXTREME COLD WEATHER IMPERMEABLE JACKET

 

 

Η Alpha Industries αναλαμβάνει την πρώτη σύμβασή της για το Extreme Cold Weather Impermeable σακάκι του Ναυτικού. Αυτό το μοναδικό σακάκι διαθέτει πλαστική επένδυση από αφρώδες υλικό που έχει σχεδιαστεί για να κρατάει τους ναυτικούς στη επιφάνεια εάν έπεφταν στη θάλασσα. Η Alpha θα συνεχίσει να κάνει αυτό το σακάκι για το στρατό στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και του 1980.

 

 

 

 

 

1978 | Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ALPHA ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ NAVY NATICK TEXTILE

 

 

Το εργαστήριο του Navy’s Textile του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής συνεργάζεται με την Alpha Industries για να ελέγξει την καταλληλότητα ενός νέου πειραματικού φουσκωτού μανδύα για μαζική παραγωγή. Τα κυβερνητικά εργαστήρια βασίστηκαν σε έμπειρους εργολάβους για δοκιμές παραγωγής σε πραγματικό χρόνο νέων σχεδίων ή αναθεωρήσεων υπαρχόντων σχεδίων.

 

 

 

1984 | Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

 

Ο πρώτος κατάλογος χονδρικής Alpha Industries παράγεται με τα εικονικά στυλ που κάνει η Alpha για τους στρατιώτες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Η γνωστή τρισδιάστατη απεικόνιση του Alpha προβάλλεται σε όλη την έκθεσή του.

 

 

1992 | ΤΟ “FLYING A” ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ALPHA INDUSTRIES

 

 

Καθώς η παρουσία της Alpha στην καταναλωτική αγορά συνεχίζει να αυξάνεται, ήρθε η ώρα για ένα facelift. Εμφανίζεται το λογότυπο "Flying A", αναφερόμενος στη στρατιωτική κληρονομιά της Alpha, καθώς και στις ετικέτες των τριών γραμμών που γνώρισε η Alpha.

 

 

 

 

 

1997 | ΤΟ ΠΡΩΤΟ WEBSITE ΓΙΑ ΤΗΝ ALPHA INDUSTRIES ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»

 

 

 

Η εταιρεία μέσα από συντονισμένες κινήσεις διαφημιστικής προβολής και ανάπτυξη δικτύου συνεργατών σε παγκόσμια εμβέλεια, αρχής γενομένης από την Ιαπωνία, κατασκευάζει το πρώτο της website όπου μέσα από τον ιστότοπο καταφέρνει να πληροφορήσει για την ιστορία της και για τα προϊόντα της. Η Alpha συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στο διαδίκτυο με την μεγαλύτερη αλλαγή στο site της να υλοποιείται το 2014.

 

 

 

 

 

2008 | ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ALPHA ME FASHION BRANDS

 

 

 

Η Alpha συνεργάζεται με άλλες κορυφαίες εταιρείες μόδας για να παράγει προϊόντα. Οι δημοφιλείς συνεργασίες ολοκληρώνονται αυτή τη στιγμή με αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Palladium, Stussy και Hurley.

 

 

 

2010 | ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ FIT ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ

 

 

 

Το Alpha εισάγει το Slim-Fit N-3B παρκά. Συνδυάζει τη διαχρονική εμφάνιση του εικονικού παρκά N-3B με την πιο λεπτή κοπή της σύγχρονης φόρμας της Alpha και γρήγορα γίνεται παγκοσμίως το best-selling style.

 

 

 

 

Η επόμενη κίνηση της Alpha ήταν να φέρει το bomber trend στις πιο ζεστές χώρες. Έτσι εισήγαγε μια σύγχρονη παραλλαγή του L-2B Flight Jacket ως μέρος της συλλογής Spring 2015. Η εταιρεία έλαβε την πρώτη της σύμβαση για να κατασκευάσει μπουφάν πτήσης L-2B για την αμερικανική κυβέρνηση το 1960 και συνέχισε την παραγωγή της για αρκετές δεκαετίες. Τα L-2B Jackets κατασκευάστηκαν για την εμπορική αγορά για μικρό χρονικό διάστημα και τώρα επαναφέρονται ως «Lightweight MA-1»

 

 

Vintage L-2B Flight Jacket from the early 1960s, one of the first with the Indian Orange lining (L); Our new modern L-2B Annex Flight Jacket (R)

 

 

 

2016 | Twin Alpha MA-1 Bombers

 

 

 

Τον Ιανουάριο του 2016 η Gigi Hadid και Kendall Jenner εμφανίστηκαν να φοράνε στο Λος Άντζελες πριν από τις διακοπές κομμάτια της Alpha. Τα jackets που γοήτευσαν τα fashion icon ήταν το Alpha MA-1 Flight Jacket σε πράσινο και μαύρο χρώμα. Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε από την Kendall στην Instagram της, ήταν τόσο δημοφιλής που κατακλύζει τις τροφοδοσίες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για όλο το διάστημα των διακοπών.

 

 

 

 

2017 | Cover Story

 

 

 

Η Alpha “χτυπά” την πρώτη σελίδα του Daily Women's Wear (WWD) με μια ιστορία για το bomber Jacket φαινόμενο και πώς η εταιρεία πήρε το αρχικό Jacket που έφτιαξε για τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α. και τo εξέλιξε σε σύγχρονη μόδα. Λίγο καιρό αργότερα η εταιρεία λανσάρει δύο limited-edition Jackets στο Oceana Air Show.

 

 

 

 

Η εμπειρία μας για τα Jacket της Alpha Industries είναι η καλύτερη. Εντυπωσιακά χρώματα, αγαπημένες και έντονες σε χρώματα στάμπες. Αυτό που χαρακτηρίζει τα μπουφάν της alpha είναι η διατήρηση όλων των τεχνολογιών που εφαρμόζονται στα αντίστοιχα του αμεριάνικου στρατού.