Globe: Ένα brand φτιαγμένο από skaters, εξαιρετικά αφιερωμένο σε πάσης φύσεως boarders!


Globe:  Ένα brand φτιαγμένο από skaters, εξαιρετικά αφιερωμένο σε πάσης φύσεως boarders!

 

 

H GLOBE είναι μια διεθνής εταιρεία με skate, streetwear και lifestyle προϊόντα όπως ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ

 


Η εταιρεία Globe [Official website in Europe] που σχεδιάζει και κατασκευάζει streetware fashion sneakers παπούτσια, skateboards και ρούχα, είναι μία Αυστραλιανή street wear εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε από skaters το 1980 για να καλύψει το κενό που υπήρχε στο κομμάτι τόσο του εξοπλισμού όσο και της ένδυσης στην κοινότητα των skateboarders - surfers - snowboarders. Ιδρυτές της Globe είναι οι γνωστοί στο boarding community Hill Brothers, Stephen, Peter και Matt. Οι 2 πρώτοι υπήρξαν πρωταθλητές στο skateboard. Οι Hills λειτούργησαν βάση ενστίκτου αλλά και ανάγκης. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν από το μηδέν ένα brand, το οποίο αρχικά θα ερχόταν να καλύψει τις εξοπλιστικές κι ενδυματολογικές απαιτήσεις των μυημένων στο άθλημα του skateboarding αλλά και να επικοινωνήσει σε όλο τον κόσμο την αγάπη και το πάθος τους γι’ αυτό.

 

 

Globe streetwear and lifestyle fashion brand

 

 

 

Τα πρώτα βήματα

 

 

 

Τα αδέρφια σε πρώτη φάση ίδρυσαν το 1980 την Hardcore Enterprises, ουσιαστικά τον προπάτορα της Globe, που εξειδικευόταν στην παραγωγή τεχνικών προϊόντων για το skate κοινό. Από το 1985 ξεκινούν να προωθούν την εταιρεία αλλά και το ίδιο το άθλημα με την έκδοση 2 σχετικών βιβλίων, διαφημίσεις σε περιοδικά, την δημιουργία βίντεο αλλά και την οργάνωση διαγωνισμών και tour που αφορούσαν στο skate. Μέχρι τα μέσα του 80, η Hardcore κατάφερε να γίνει η κινητήρια δύναμη πίσω από την άνθηση της street κουλτούρας, σε όλο της το φάσμα, τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Νέα Ζηλανδία, και το 1987 ήρθε το νέο μέλος της οικογένειας, η Die Hard Pty Ltd, που εξειδικεύτηκε στο κομμάτι της ένδυσης και του αξεσουάρ. Μέσω της Die Hard, οι Hills έφεραν στην χώρα τους νέα ιδιόκτητα εμπορικά σήματα, κινούμενα στο ίδιο μήκος κύματος με τα προϊόντα που οι ίδιοι παρήγαγαν, τα οποία ήρθαν να εμπλουτίσουν την casual και street wear αγορά, όπως Stussy, Mossimo, Freshjive, Paul Frank, Undergirl, World Industries και πολλά άλλα.

 

 

 

 

 

Και η συνέχεια, ανοδική

 

 

 

Κάπως έτσι, λίγο πριν το 1990, η Die Hard γίνεται γνωστή παγκοσμίως, με το όνομα Globe International Streetwear Division, ως ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επώνυμης νεανικής ένδυσης σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και το ‘95 επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες. Η εταιρεία Globe συστήθηκε στην αμερικάνικη αγορά τόσο ως ένα απόλυτα καταρτισμένο τεχνικό brand, όσο και ως ένα εκκολαπτόμενο fashion brand  με πολύ εμπειρία ωστόσο στην διανομή και προώθηση άλλων εμπορικών σημάτων. Η skate κοινότητα, που τότε βρισκόταν στο ζενίθ της,  λάτρεψε τα προϊόντα της, καθώς στην Globe βρήκαν την τέλεια αναλογία σχεδιαστικής αρτιότητας αλλά και αντοχής, και νομοτελειακά η εταιρεία καθιερώθηκε και στην Αμερική ως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των αμερικάνικων boardsports, καθώς πέρα από τον τομέα την παραγωγής και προώθησης των δικών της ενδυμάτων και σανίδων, ανέλαβε κι εκεί τον ρόλο του προμηθευτή.

 

 

Globe brand - Skateboard

 

 

 

Πλησιάζοντας στο σήμερα

 

 

 

Τα επόμενα χρόνια οι τάσεις της εταιρείας ήταν μόνο επεκτατικές, και σε αυτό συνέβαλαν και οι αποκλειστικές συνεργασίες που κατάφερε με «αστέρια» του skateboard, όπως οι Rodney Mullen και Steve Rocco. Το 2003 έρχονται τα πρώτα γραφεία στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Hossegor της Γαλλίας, που από το 2017 προμηθεύουν απευθείας τις μεγαλύτερες αγορές boardsports σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία κοκ. Πέρα από το κομμάτι της εξάπλωσης και της επιχειρηματικότητας, η Globe δεν ξέχασε ποτέ τις καταβολές της και τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε, ο οποίος ήταν η διάδοση όλων των αθλημάτων με βάση την σανίδα. Για αυτό και στο χρονικό διάστημα 2007 με 2010 κυκλοφόρησε μία σειρά από έξι ταινίες μικρού μήκους με τίτλο “ United by Fate” σκηνοθετημένες από τον Joe Guglielmino, οι οποίες πραγματεύονταν ζητήματα της skate – surf κουλτούρας.

 

 

 

 

Εν κατακλείδι, αυτό που κατάφεραν οι Hill Brothers, ήταν να χτίσουν ένα brand για την κοινότητα τους, με αρχικό στόχο να καλύψουν τα κενά που οι ίδιοι είχαν εντοπίσει για να κάνουν το performance τους πιο εύκολο. Η παγκόσμια επιτυχία και καθιέρωση ήρθαν σε δεύτερη φάση, κάπως αναπόφευκτα, μιας και η δική τους επιμονή και αγάπη για το άθλημα οδήγησε σε μεγάλο ποσοστό σε αυτό που κάποιοι κατέγραψαν ως “skateboarding explosion” στα μέσα του ΄80 στην Αυστραλία.

 

 

Melina Kotanidou

Wearhouse team!