Secrid - Αντισταθμίζουμε το αποτύπωμα του άνθρακα που παράγουμε

 

 

Πρόσφατα παρουσιάσαμε μέσα από το ιστολόγιο του ηλεκτρονικού καταστήματος wearhouse.gr την προσπάθεια μιας εταιρείας ώστε να αλλάξουμε συνήθεια στην χρήση των πλαστικών μπουκαλιών, κυρίως νερού αλλά και άλλων τροφίμων. Πρόκειται για την εταιρεία Glasial Bottle [εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντας φιλικά προς το περιβάλλον]. Στην προσπάθεια και την ευαισθητοποίηση αυτή την συναντάμε σε μια ακόμα εταιρεία την Secrid. Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί και έχουμε κάνει εκτενή παρουσίαση της εταιρείας secrid. Μπορείτε να βρείτε τον άρθρο στον σύνδεσμο εδώ. Πρόκειται για μια καινοτόμο και ευφυή εταιρεία στην κατασκευή mini πορτοφολιού αλλά και card protector. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

 

Secrid - Αντισταθμίζουμε το αποτύπωμα του άνθρακα που παράγουμε

 

 

Η Secrid έχει πλήρη επίγνωση του ανθρακικού αποτυπώματος που έχει η εταιρεία στο περιβάλλον. "Αφού αναλύσαμε το σύνολο του κύκλου παραγωγής μας, κατανοήσαμε σαφώς το μέγεθος του αποτυπώματός μας στον κόσμο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσα υλικά χρησιμοποιούμε στον παραγωγικό κύκλο μας και πόσο διοξείδιο του άνθρακα παράγουμε. Έχοντας αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Βεβαιωθήκαμε ότι η νέα κεντρική μονάδα μας στη Χάγη είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη κλιματικά και αποφασίσαμε να αντισταθμίσουμε το διοξείδιο του άνθρακα που παράγουμε κατά τον παραγωγικό κύκλο μας ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τη Fair Climate Fund. Μαζί με την οργάνωση Fair Climate Fund, η Secrid επενδύει στην αναδάσωση της Sierra Piura, μιας περιοχής ψηλά στα όρη των Άνδεων στο Περού."

 

 

Secrid - Αντισταθμίζουμε το αποτύπωμα του άνθρακα που παράγουμε

 

 

Φυτεύοντας αρκετά δέντρα και βοηθώντας τα να μεγαλώσουν, η Secrid αντισταθμίζει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει. Οι ενέργειες αυτές περιορίζουν τη διάβρωση του εδάφους, αποκαθιστούν τον υδροφόρο ορίζοντα και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για την προστασία των ντόπιων μικροπαραγωγών καφέ από την κλιματική αλλαγή. Το πρόγραμμα έχει την πιστοποίηση των προτύπων Fair trade Climate Standard και Gold Standard.

 

 

Secrid - Αντισταθμίζουμε το αποτύπωμα του άνθρακα που παράγουμε

 

 

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η πλαστική ρύπανση των ωκεανών μας. Τεράστιες ποσότητες πλαστικών επιπλέουν στο νερό και διασπώνται σε όλο και μικρότερα κομμάτια. Ήρθε τώρα η ώρα να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση που μοιάζει ανυπέρβλητη. Η πρωτοβουλία πίσω από τον καθαρισμό των ωκεανών ανήκει στην ''The Ocean Cleanup'', μια Ολλανδική μη κερδοσκοπική οργάνωση που αναπτύσσει προηγμένες τεχνολογίες για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Στην Secrid δεν αποφεύγουμε τις προκλήσεις. Στην ''The Ocean Cleanup'' αναγνωρίσαμε το ίδιο πνεύμα πρωτοπορίας, την επιμονή στον στόχο και την επίτευξή του με σκληρή δουλειά και καινοτομία. Έτσι, όταν μάθαμε για το σχέδιο μείωσης της Μεγάλης Κηλίδας Σκουπιδιών του Ειρηνικού σε πέντε χρόνια, νιώσαμε την ανάγκη να υποστηρίξουμε την προσπάθεια. Η καινοτομία αποτελεί μέρος της Ολλανδικής ταυτότητας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο ιδρυτής της ''The Ocean Cleanup'', ο Boyan Slat, σπούδασε ο ίδιος στο Πολυτεχνείο του Delft, όπως και ο ένας από τους ιδρυτές μας, ο René van Geer. Στην Secrid είμαστε απίστευτα υπερήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία. Κάτι κοντά μας, αλλά με παγκόσμιο αντίκτυπο.

 

 

Το περιβάλλον είναι το σπίτι που μας φιλοξενεί και σίγουρα το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας. Είναι υποχρέωσή μας να τους το παραδώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο και παρθένο. Είναι ευθύνη όλων μας.

 

 

Wearhouse team.