Ποια είναι η Arkk Copenhagen και ποιο το όραμά της

 

 

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μια πολύ νέα εταιρεία στο χώρο της υπόδησης. Η Arkk Copenhagen είναι ένα σκανδιναβικό sneaker brand που ιδρύθηκε το 2014 από δύο δανούς φίλους, fun του streetwear style. Το δικό τους προσωπικό στυλ, η δημιουργική τους φύση και η μίνιμαλ σχεδίαση των παπουτσιών ήταν τα κίνητρα για να δημιουργήσουν μια δική τους εταιρεία, που τα προϊόντα της κατάφεραν να ξεχωρίσουν από την πρώτη εμφάνισή του και σε λιγότερο από 2 χρόνια βρίσκονται σε τουλάχιστον 36 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο σχεδιασμός είναι παραμένει απλός και κομψός σε κάθε μοντέλο παπουτσιών. Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για καθαρό sneaker παπούτσι.

 

 

ARKK Copenhagen | new sneakers brand name on wearhouse.gr on line store

 

 

 

Η ιδέα και η νέα σχεδιαστική γραμμή στα sneaker παπούτσια

 

 

Αυτό που διαπίστωσαν οι συνιδρυτές της Arkk ήταν ότι από τα classic sneaker που ήταν στην αγορά έλειπε το σκανδιναβικό street style. Και αυτό ήταν η πρόκληση. Να δημιουργήσουν ένα Nordic lifestyle sneaker που θα συνδυάζει το μοντέρνο streetwear style με τα δανέζικα πρότυπα σχεδίασης. Και τα κατάφεραν.

 

 

ARKK Brand new design danish wearhouse news blog

 

 

Οι ιδρυτές λοιπόν της εταιρείας είναι οι Kasper Høj Rasmussen και Thomas Refdahl. Το 2015, ένα περίπου χρόνο μετά την ίδρυση του brand, ανακοίνωσαν την πρώτη τους συλλογή στην διεθνή έκθεση στο Βερολίνο και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησαν το πρώτο τους μοντέλο Arkk Copenhagen Raven. Τα 4000 ζευγάρια παπούτσια που κυκλοφόρησαν έγιναν sold out σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. 

 

 

ARKK Brand raven sneakers | wearhouse news blog

 

 

Η απήχηση αυτή καθώς επίσης και τα πολύ θετικά σχόλια από τους tastemakers στο Highsnobiety έδωσαν την ψυχολογική και την ηθική στήριξη στους Thomas και Kasper, ώστε να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερο την πρωτότυπη ιδέα τους.

 

 

ARKK copenhagen danish design | wearhouse.gr news blog

 

 

Όραμά τους έγινε η ανάπτυξη νέων αντιλήψεων για τα sneakers, οι μινιμαλιστικές «σιλουέτες» σε όλα τα σχέδιά τους, η ανάπτυξη και η χρήση εξειδικευμένων τεχνολογιών για τα παπούτσια και φυσικά το branding awareness σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η εταιρική κουλτούρα της Arkk Copenhagen.

 

 

ARKK Founders Thomas Refdahl Kasper Rasmussen

 

 

ARKK sneakers brand founders | wearhouse news blog

 

 

Κάθε sneaker παπούτσι της ARKK Copenhagen επιδιώκει να γεφυρώσει πτυχές του μινιμαλιστικού δανικού σχεδιασμού, του streetwear fashion και της αρχιτεκτονικής καινοτομία. 
Οι Thomas και Kasper αναφέρουν χαρατκηριστικά: 
«Κάθε μέρα, αναζητάμε την έμπνευση από τον κόσμο γύρω μας για τη δημιουργία αθλητικών παπουτσιών που δεν είναι μόνο παπούτσια. Κάθε μέρα δουλεύουμε για να κατασκευάσουμε υποδήματα ποιότητας που ξεπερνούν τις τάσεις. Να είναι τόσο λειτουργικά όσο και όμορφα. Να είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να πρόκειται για καινοτόμα sneaker.
Αυτές είναι οι πραγματικές προκλήσεις, από τον κόσμο γύρω μας δεχόμαστε τις επιρροές και αναζητούμε τα στοιχεία εκείνα που θα γίνουν οι εμπνεύσεις μας
» 

 

 

 

Στόχος της Arkk

 

 

 

 

Η Arkk ως εταιρεία κατασκευής αποκλειστικά fashion sneakers shoes έχει θέσει ένα ξεκάθαρο στόχο. Και ποιος είναι αυτός; «Να γίνει ένα από τα δέκα πιο σημαντικά εμπορικά σήματα για την κατασκευή sneakers σε όλο το κόσμο διατηρώντας παράλληλα την φιλοσοφίας της για τα fashion sneakers shoes»

 

 

ARKK Founders | Thomas Refdahl - Kasper Rasmussen

 

 

Η Arkk εκτός από την διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση και φιλοσοφία που εκπροσωπεί, θέλησε να δημιουργήσει και καινοτόμα προϊόντα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ιδανικές για την άνεση και την υποστήριξη του ποδιού και του σώματος. Πρώτο μέλημά της, η χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας να είναι όσο πιο διακριτική γίνεται.  Και το κατάφερε.

 

 

 

Σόλα wave 13 by Arkk Copenhagen

 

 

 

Σε όλα της τα μοντέλα η Arkk τοποθετεί την σόλα με κωδικό όνομα wave 13. Πολλαπλά κύματα του πρωτοποριακού υλικού αναδιπλώνονται για να συνθέσουν μια ανάλαφρη, ευλύγιστη με μεγάλο ποσοστό απορρόφηση κραδασμών σόλα. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά. 

 

 

arkk copenhagen wave13 design sketch wearhouse blog news

 

 

arkk copenhagen outsole wave 13 | wearhouse news blog

 

 

 

Οι σόλες Vibram στα fashion sneakers της Arkk

 

 

Ένας ακόμα λόγος που αποδεικνύει ότι η φιλοσοφία της Arkk είναι ιδιαίτερη έρχεται από την πρόσφατη συνεργασίας της με την Vibram. Η σόλα vibram δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Την αναγνωρίζουμε από την ιδιότητά της για την μέγιστη δυνατή προσρόφηση σε κάθε επιφάνεια που μπορεί να πατήσει το παπούτσι αλλά και από την καινοτομίας της στο να διώχνει με την φυσική κίνηση κάθε είδους αντικείμενο προσκολλά την κάτω όψη του παπουτσιού. Το πρώτο παπούτσι αυτής της συνεργασίας είναι το NUBUCK S E15 VIBRAM.

 

 

arkk sneakers with vibram outsole

 

 

 

Surprise me Arkk!

 

 

 

Η ομάδα του wearhouse δοκίμασε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα της Arkk και έχει να μεταφέρει μόνο θετικά σχόλια. Η συλλογή μας συνέχεια εμπλουτίζεται με νέους κωδικούς Arkk και στην πορεία θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για αυτό το νέο sneaker brand name!